AGLOMEROWANA MALTODEKSTRYNA W PROSZKU
image
image

PRODUKTY

POZOSTAŁE

image
image

AGLOMEROWANA MALTODEKSTRYNA W PROSZKU

Aglomerowaną maltodekstrynę w proszku uzyskuje się poprzez wysuszenie rozpyłowe płynnego syropu glukozowego przy zastosowaniu odpowiedniej technologii możliwej w naszym zakładzie.

To biały, lekko kremowy, sypki proszek o bardzo dobrej rozpuszczalności i strukturze instant .
To produkt stosowany do wszelkich mieszanek spożywczych na sucho.

 

Jej dodatek do produktów podnosi temperaturę zamarzania, powoduje  stabilizuję piany, zapobiega krystalizacji.
Dodatek maltodekstryny przyczynia się do uwydatnienia naturalnego smaku i aromatu produktu.

 

Maltodekstryna  stosowana w postaci sproszkowanej :

– jest wygodniejsza w użyciu

– nie wymaga specjalnych  warunków przechowywania

– posiada 18 miesięczny okres przydatności do spożycia

 

Opakowanie :

Worki 25kg , BIG BAG 1 000kg

 

Zastosowanie :

Lody, kremy, desery, suche mieszanki

ZASTOSOWANIE:

image
Lody
image
Kremy
image
Suche mieszanki