Syrop glukozowy w proszku
Syrop glukozowy w proszku jest uzyskiwany poprzez wysuszenie rozpyłowe płynnego syropu glukozowego.
Aglomerowaną maltodekstrynę w proszku uzyskuje się poprzez wysuszenie rozpyłowe płynnego syropu glukozowego przy zastosowaniu odpowiedniej technologii możliwej w naszym zakładzie.
To biały, lekko kremowy, sypki proszek o bardzo dobrej rozpuszczalności i strukturze instant.
To produkt stosowany do wszelkich mieszanek spożywczych na sucho.
Jej dodatek do produktów podnosi temperaturę zamarzania, powoduje stabilizuję piany, zapobiega krystalizacji.
Dodatek maltodekstryny przyczynia się do uwydatnienia naturalnego smaku i aromatu produktu.
Maltodekstryna stosowana w postaci sproszkowanej :
– jest wygodniejsza w użyciu
– nie wymaga specjalnych warunków przechowywania
– posiada 18 miesięczny okres przydatności do spożycia
Opakowanie:
Worki 25kg , BIG BAG 1 000kg
Lody
Kremy
Suche mieszanki