PPHU Laktopol Sp. z o.o.
Zakład Produkcyjny Nr 1, ul. Wojska Polskiego 110 C,
16-400 Suwałki
PPHU Laktopol Sp. z o.o.
Zakład Produkcyjny Nr 1, ul. Wojska Polskiego 110 C,
16-400 Suwałki
POZOSTAŁE
Aglomerowaną maltodekstrynę w proszku uzyskuje się poprzez wysuszenie rozpyłowe płynnego syropu glukozowego przy zastosowaniu odpowiedniej technologii możliwej w naszym zakładzie.
To biały, lekko kremowy, sypki proszek o bardzo dobrej rozpuszczalności i strukturze instant .
To produkt stosowany do wszelkich mieszanek spożywczych na sucho.
Jej dodatek do produktów podnosi temperaturę zamarzania, powoduje stabilizuję piany, zapobiega krystalizacji.
Dodatek maltodekstryny przyczynia się do uwydatnienia naturalnego smaku i aromatu produktu.
Maltodekstryna stosowana w postaci sproszkowanej :
– jest wygodniejsza w użyciu
– nie wymaga specjalnych warunków przechowywania
– posiada 18 miesięczny okres przydatności do spożycia
Opakowanie :
Worki 25kg , BIG BAG 1 000kg
Zastosowanie :
Lody, kremy, desery, suche mieszanki
ZASTOSOWANIE: