Aglomerowana maltodekstryna w proszku
Aglomerowaną maltodekstrynę w proszku uzyskuje się poprzez wysuszenie rozpyłowe płynnego syropu glukozowego.
Syrop glukozowy w proszku jest uzyskiwany poprzez wysuszenie rozpyłowe płynnego syropu glukozowego. Dodatkowo w czasie suszenia poddajemy go procesowi, dzięki któremu zwilżalność i rozpuszczalność jest natychmiastowa, czyli uzyskujemy produkt typu instant.
Syrop glukozowy w proszku stosuje się w produkcji wszelkich mieszanek spożywczych na sucho typu instant , szybko rozpuszczalnych .
Jego dodatek podnosi temperaturę zamarzania, stabilizuje piany, zapobiega krystalizacji.
W cukiernictwie syrop glukozowy polepszają konsystencję wyrobów , reguluje lepkość ciasta , oraz jego kruchość i porowatość , zapobiega nadmiernemu wysuszaniu , przedłuża świeżość produktów. Dodatek syropu glukozowego przyczynia się do uwydatnienia naturalnego smaku i aromatu.
Syrop glukozowy stosowany w postaci sproszkowanej :
– jest wygodniejszy w użyciu
– nie wymaga specjalnych warunków przechowywania
– posiada 18 miesięczny okres przydatności do spożycia
Opakowanie :
Worki 25kg , BIG BAG 1 000kg
Lody
Kremy
Suche mieszanki
Desery